El fotògraf Jordi Gallego presenta 'Memòria d'un repte'

El fotògraf ganxó Jordi Gallego va fotografiar a la seva mare, Dolors Caldas, afectada d'Alzheimer de forma diària durant un any. El resultat d'aquella feina ara es pot veure exposat al Museu d'Història de Sant Feliu fins el 31 de gener sota el nom "Memòria d'un repte". 

L'exposició proposa una seixantena de retrats, deu d'ells de gran format, i consta de tres parts diferenciades. La primera parla pròpiament de la malaltia amb fotografies comentades per un psicòleg.  La segona correspon a les imatges que Gallego va començar a penjar a una xarxa social quan va començar a fer-se càrrec de la seva mare. La tercera, mentrestant, forma part del projecte "Fotografia vs Alzheimer" que va guanyar la beca "Fotografia d'autor" dels Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí. El balanç de tot aquest periple creatiu és el d'un procés artístic i terapèutic a parts iguals que busca no caure en la cara més dramàtica de la malaltia. 

Tot i que a Jordi Gallego se li ha girat feina amb l'exposició itinerant i diverses xerrades sobre aquesta, confessa que sempre que pot i troba un moment segueix fotografiant a la Dolors, la seva mare. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura