El Castell de Calonge acull l'exposició "Viladesau: El príncep de la tenora" tot l'estiu

L'exposició "Viladesau: El príncep de la tenora", produïda pel Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí en commemoració de l'Any Viladesau, ha estat instal·lada al Castell de Calonge i es podrà visitar fins el 23 de setembre.

Ricard Viladesau va ser el fundador de l'orquesta Caravana i l'autor de reconegudes sardanes com "Girona M'enamora". Va ser Pau Casals l'any 1952 qui va batejar-lo com a "príncep de la tenora", tot i que també van manifestar la profunda admiració cap a la seva feina escriptors i músics com Josep Pla i Josep Maria de Segarra.  

L'exposició mostra les diferents facetes de l'artista amb l'objectiu de que els assistents coneguin la gran importància que té el personatge i per què és considerat un dels músics més influents i populars de la música de cobla en la segona meitat del segle XX.

En aquest espai s'hi pot trobar objectes personals seus que va cedir ell mateix a l'Ajuntament de Girona com la seva tenora, les seves ulleres i la seva estilogràfica, i d'altres que va cedir la família posteriorment a l'Ajuntament de Calonge com partitures, fotografies, correspondència i recull de premsa. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura