'Els Ibers i el Mar', una visita guiada dins el marc de la Festa Major de Palamós

Palamós

Data: 26/06/2023

Una de les últimes activitats celebrades per la Festa Major de Palamós, ha estat una visita guiada al Poblat de Castell per conèixer la història i evolució del poblat iber, que va viure en aquest enclavament estratègic per al comerç de la Mediterrània, entre el segle VII aC fins al II dC.

Després d'un programa farcit de propostes com concerts, animacions infantils, vermuts i espectacles, la Festa Major de Palamós celebra un dels seus últims actes amb la visita guiada al Poblat de Castell, anomenada "Els Ibers i el Mar".

Es tracta d'un dels paratges més singulars de tota la Costa Brava, amb una de les poques platges verges, un espai natural protegit i un jaciment d'època ibèrica al cim d'un turó.

I és precisament en aquest cim del turó a on s'ha pogut interpretar l'evolució del poblat iber habitat entre el segle VII aC fins al II dC i l'estat de les seves excavacions, gràcies a la visita guiada dels tècnics del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Ullastret, responsable del jaciment.

Durant l'activitat, els visitants han pogut conèixer la cultura del poble iber, la importància del poblat i els indiketes. També s'ha parlat del seu urbanisme i de tot allò que encara ens falta per comprendre sobre l'origen i evolució de Castell, fins al seu abandó en avançar la romanització.

Així doncs, els científics continuen reconstruint la història d'aquest enclavament estratègic per al comerç del territori amb els pobles de la Mediterrània, ubicat en un promontori de fàcil defensa i amb vistes extraordinàries sobre el litoral.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura