El Rantell, l'espai que dinamitza música i cultura bisbalenques i fa 'flibades culturals'

En Carles i en Sergi, els socis encarregats de l'espai associatiu i cultural El Rantell, ens obren les portes per descobrir com va néixer el projecte i les seves il·lusions i objectius. Entre ells, s'hi troba la intenció de dinamitzar la Bisbal musical i la seva cultura a través del vinil. Entre moltes altres propostes locals que donen suport i que també organitzen ells mateixos. Ambdós socis comparteixen que la resposta a l'obertura del Rantell ha estat 'brutal'. Han pogut observar com la gent participa, dona suport i compra vinils i més material, sigui per militància o per compra pròpia.

El Rantell, aquell mosquit que fa flibades culturals, com diuen a la Bisbal, és l'insecte que dona nom a l'espai associatiu de la cultura i la música que es troba al carrer Valls d'en Colomer de la capital baix-empordanesa.

Un raconet que va néixer el primer d'abril del 2023, amb un objectiu clar de dinamitzar la Bisbal musical i la seva cultura a través del vinil.

Un dels seus socis, en Carles Puig, comparteix com va començar tot. Resultat de l'amor pels vinils i la trobada en un bar.

La programació d'activitats que fan des del Rantell ha anat creixent. Ja no són només presentacions. Ara ja inclouen sinergies amb altres espais i associacions de la Bisbal, festivals, llibres, i molts, molts vinils!

El Rantell és la segona botiga de vinils de les comarques gironines. Però, si es parla del tipus de contingut, és l'única que treballa amb material molt específic. Gràcies a la xarxa que fan amb segells d'arreu del territori i internacionals.

El contingut internacional no fa ombra a tot el material local. El Rantell aposta per fer costat al teixit musical de la Bisbal i d'arreu de Catalunya. Així com col·labora amb entitats bisbalenques, editorials, material infantil i alguns llibres.

En Carles reitera que es tracta d'un espai cultural per difondre el vinil i tot el món que l'envolta, amb l'objectiu de posar la Bisbal en el mapa musical i cultural.

Encuriosits per següents activitats, ens presenta algunes de les més imminents, com la del nou de març, en clau de Bisbal Feminista.

Ambdós socis comparteixen que la resposta a l'obertura del Rantell ha estat 'brutal'. Han pogut observar com la gent participa, dona suport i compra vinils i més material, sigui per militància o per compra pròpia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura