El director d'orquestra Ros Marbà nomenat fill adoptiu de Calonge i Sant Antoni

El director d'orquestra Antoni Ros Marbà ha estat nomenat fill adoptiu de Calonge i Sant Antoni. La relació de Marbà amb el municipi baix-empordanès es va iniciar fa més cinquanta anys, primer com a indret de vacances i actualment com a residència definitiva.

El reconeixement com a fill adoptiu ha estat atorgat unànimement pel plenari d'aquest dilluns. El títol és la més alta distinció que pot concedir un Ajuntament a una persona que no hagi nascut al municipi.

Ros Marbà, en concret, és de l'Hospitalet de Llobregat i va créixer en una família treballadora. La seva trajectòria musical s'inicia a l'església del barri, encara que ben aviat s'endinsà a les aules del Conservatori de Barcelona o a l'Accademia Chiggiana de Siena. Ha compartit projectes amb Raimon, Maria del Mar Bonet, Leonard Bernstein o Ernest Ansermet. També ha dirigit l'Orquestra Nacional d'Espanya, l'Orquestra de la Cambra d'Holanda o la Filarmònica de Berlin.

En el seu internacional Currículum, s'ha de sumar-li la Creu de Sant Jordi de 1988, el Premi Nacional de Música del Ministeri de Cultura de 1989 i el Premi Nacional de Música de la Generalitat de 1990.

Un dels directors més destacats de la segona meitat del s.XX, i ara fill adoptiu de Calonge i Sant Anotoni, ha dedicat al municipi dues sardanes titulades "De Calonge a Palamós, pel camí vell" i "Calonge, 50 anys". 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura