Presenten a Torroella de Montgrí el llibre La bici de la Lola

Abordar el tema de les violències sexuals amb els més petits no és fàcil. Tot i que els adults ressalten la importància que els nens i nenes les comuniquen, moltes vegades els grans no són capaços de fer-ho, provocant una manca de referents. És per això que l'Alba Barbé, la Laia Pibernat i la Judit Piella han fet el llibre "La bici de la Lola". Un conte que vol ser una eina per abordar la temàtica de la violència sexual amb els infants. 

La Bici de la Lola és un conte il·lustrat que vol ser una eina perquè nens i nenes puguin saber veure quan viuen situacions de violències sexuals. Alba Barbé, Laia Pibernat i Judit Piella són les autores i il·lustradora del llibre i expliquen que el llibre neix després de veure com, sovint, abordar les violències amb els infants és difícil. És per això que volen que "La bici de la Lola" sigui una eina que mostri aquestes situacions.

El conte navega entre la ficció i la realitat i, a través de la il·lustració, s'aconsegueix apropar als infants i adults a través de la creativitat i la fantasia. Una manera de tractar temes que moltes vegades són considerats tabús, però que són molt necessaris de parlar.

Com expliquen les autores, un dels últims informes de Save the Children mostra com una de cada cinc persones pateix, abans dels 18 anys, una situació de violència sexual i que en el 84% dels casos succeeix en espais considerats segurs. És per això que el tema s'ha d'abordar.

L'objectiu és que aquest llibre pugui arribar a totes les escoles. A més, a banda de l'edició impresa, el conte sencer es pot trobar en català, castellà i euskera de manera gratuïta a la web www.bicidelalola.com.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura