Les boques obertes de Cristina García Rodero a la XIBiennal de fotografia Xavier Miserachs

Palafrugell

Data: 02/08/2020

INTERVÉ:  Maria Planes, directora de la XI Bienal de fotografía Xavier Miserachs // Cristina García Rodero, fotògrafa

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs de Palafrugell ja ha obert les portes aquest dissabte amb la seva onzena edició. La mostra compta amb cinc artistes i les exposicions estan repartides en cinc punts diferents del municipi.
Tres dels fotògrafs que hi participen han estat Premi Nacional de fotografia: Leopoldo Pomés, Cristina García Rodero i Eugeni Forcano.
Des de l'organització de la Biennal ens expliquen que comptar amb la fotògrafa de Puertollano (Ciudad Real), García Rodero, era un objectiu llargament perseguit. La seva exposició compta amb imatges retratades a Veneçuela, l'Índia, Haití entre molts altres països i ja es poden anar a veure a l'espai cultural la Bòbila de Palafrugell.

Les Boques Obertes és el nom de l'exposició de la fotoperiodista Cristina García Rodero. Una selecció de 63 dels retrats que trobem en un dels seus tretze llibres, el que porta el mateix nom de l'exposició. El fil conductor de la seva obra és la boca oberta dels protagonistes. Rodero explica que a través de la boca, es reflecteixen les emocions més profundes i que aquest punt en comú de les persones que retrata, la boca oberta, només és l'excusa per immortalitzar l'essència de la vida.

D'altra banda, aquest any, la Biennal de fotografia també compta amb una exposició pels carrers del centre del municipi. "Nusatrus", a càrrec de Lluís Català, el fotògraf més jove dels artistes que participen en aquesta onzena edició. Són retrats en blanc i negre que donen protagonisme a persones anònimes de Palafrugell per fomentar el sentiment de pertànyer a una comunitat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura