El col·lectiu Vibra i Ester Xargay omplen d’art les Gavarres de Santa Cristina d’Aro

El col·lectiu Vibra i Ester Xargay omplen d’art les Gavarres de Santa Cristina d’Aro
Santa Cristina d'Aro

Data: 14/04/2019

El col·lectiu Vibra, integrat per dones artistes de l’Alt Empordà, i l’escriptora i videoartista ganxona Ester Xargay han omplert aquest migdia d’art, a través de dues “performances”, les Gavarres del terme municipal de Santa Cristina d’Aro. El col·lectiu Vibra ho ha fet a l’entorn del dolmen de la Cova d’en Daina, mentre Xargay ho ha fet al voltant de la font de Panedes. Les dues activitats artístiques formen part dels actes programats en el II Festival Internacional Art i Gavarres. A més, al municipi, complementen les dues intervencions artístiques que s’han fet a Romanyà i que es poden veure fins al 24 de juny. Les dues obres, realitzades amb materials naturals i efímers, han anat a càrrec d’Ariane Patout i René Müller, a l’era de can Güitó, i de Pedro Marzorati i Carole Pierlovisi, a l’entorn del dolmen de la Cova d’en Daina.

La primera “performance” ha anat a càrrec d’Ester Xargay, que havia omplert la zona de la font d’envasos de vidre i elements de ferro. L’artista s’ha estirat a terra i un company ha omplert diverses ampolles amb aigua de la font. Seguidament, ella ha omplert petits gots i mentre deixava als convidats una peça de ferro, també els instava a beure l’aigua, que és ferruginosa. Després el company s’ha estirat a la taula, on hi havia unes postres, que els visitants han degustat acompanyat de moscatell.

Seguidament, s’ha fet la “performance” del col·lectiu Vibra a la Cova d’en Daina. Tres membres del grup, vestides de negre, han entrat amb tres maletes, d’on sortia un fil de sorra i han donant voltes pel monument megalític, omplint de figures geomètriques el seu entorn. Han acabat totes tres amb una màscara blanca que han trencat quan s’han trobat.

El Festival Art i Gavarres es va inaugurar el 6 d’abril amb una visita a totes les creacions artístiques que han fet 34 artistes de 8 nacionalitats diferents a diversos municipis que envolten les Gavarres. A part de Santa Cristina d’Aro, també n’hi ha a Girona, Llambilles, Quart, Cassà de la Selva i Llagostera. Art i Gavarres, que relaciona art i natura i ajuda a donar a conèixer el massís de les Gavarres, és una iniciativa organitzada pel Consorci de les Gavarres, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona i Bòlit, Centre d’Art Contemporani. A més, compta amb el suport dels ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Cassà de la Selva, Llagostera, Llambilles i Quart, de la Generalitat, de Vies Verdes i d’Obra Social La Caixa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura