Sant Feliu celebra el 31è Aplec de la Sardana

Sant Feliu de Guíxols ha festejat aquest cap de setmana l'Aplec de la Sardana, el primer des de que es va fer públic a principis d'any que Sant Feliu serà Capital de la Sardana el 2020. Des de l'Associació Amics de la Sardana van preparar per aquest cap de setmana un seguit de concerts, audicions i ballades amb cobles de primer nivell com la Principal de la Bisbal, els Rossinyolets, la Ciutat de Girona i la Sant Jordi.

Els Jardins Juli Garreta van ser l'escenari diumenge de la festa grossa d'aquest 31è Aplec de la Sardana. Sardanes mati i tarda amb gent vinguda d'arreu de Catalunya per gaudir d'un aplec que demostra que la sardana és viva i que hi ha entitats que treballen per mantenir-la a les places catalanes.

El 2020 Sant Feliu serà Capital de la Sardana gràcies a la feina feta per l'Associació Amics de la Sardana i l'Ajuntament de Sant Feliu. Aquest any s'acabarà de tancar el programa que omplirà el calendari del 2020 d'activitats, entre elles el lliurament de premis Capital de la Sardana o la presentació de la Guia Sardanista.

La ciutat ganxona s'ha guanyat la capitalitat de la sardana per dos components diferencials: la branca educativa que implica fer pedagogia a les escoles o els tallers de cobla a l'escola de música i la pota d'arxiu, que implica ampliar el fons documental dels músics de cobla il·lustres del municipi com Juli Garreta o Lluís Lloansí. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura