El Museu d'Història de Sant Feliu acull una exposció de fotografies de Ricard Mur

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ha inaugurat l'exposició "Ricard Mur. Un fotògraf de postal". Una mostra que vol homenatjar a l'artista que compta amb una obra en què espot veure un Sant Feliu desaparegut de principis del segle XX. Es pot visitar de manera gratuïta a l'Espai la Capella de l'Antic Hospital i estarà oberta fins al 10 d'abril.

Són fotografies que mostren un Sant Feliu de Guíxols desaparegut i que permeten veure com era la societat, la ciutat i els entorns naturals de principis del segle XX i fins als anys 30. Aquest any la iniciativa anual dels Tallers d'Història vol homenatjar al fotògraf Ricard Mur per les seves qualitats artístiques i per la seva tasca de documentació del moment històric.

Per això aquesta exposició que acull el Museu d'Història del municipi mostra imatges de l'autor dedicades a temàtiques diverses , principalment de la societat, la natura i el retrat d'estudi. Amb la seva càmera de fotos, Ricard Mur va capturar les diferents classes socials i esdeveniments de la societat ganxona com per exemple els carnavals d'aquella època. També va retratar el litoral de la Costa Brava com les cales de l'entorn de Sant Feliu. Mur també realitzava fotografia d'estudi i per això també se'l coneix per les fotografies en forma de postal. La mostra és una exposició-taller perquè el públic pugui interactuar.
 

Vol ser una exposició-taller, és a dir, que el públic es trobi amb una sèrie de jocs a l'hora de visitar l'exposició que els hi provoqui fixar-se més en la composició, en l'estètica i en les imatges de Ricard Mur. -Sílvia Alemany, directora del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols

L'exposició comissariada per Xavier Roca està oberta al públic de manera gratuïta a l'Espai la Capella de l'Antic Hospital fins al 10 d'abril.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura