La Fundació Mascort retrata l'evolució personal i artística de Joan Pericot

La Casa Galibern, a Torroella de Montgrí, acull 'Joan Pericot Garcia (1907-1987). Una vida entre línies i colors'. Es tracta d'una mostra que recull les múltiples facetes creatives de l'artista que passen per diferents dissenys arquitectònics, pintura, escriptura i la salvaguarda de les havaneres. La Fundació Mascort ha volgut reconeixe'l amb aquesta exposició que es pot visitar fins al 12 d'octubre.

Pintures, disseny arquitectònic, escriptura, poesia i fins i tot un recull d'havaneres. Tot això es pot veure a la nova exposició de la Fundació Mascort a la Casa Galibern, a Torroella de Montgrí. Es tracta d'un projecte exhaustiu que retrata l'evolució personal i artística de Joan Pericot Garcia a través de quatre etapes vitals: les arrels de Torroella de Montgrí, la infantesa a Girona, l'edat adulta a Barcelona i la maduresa a Calella de Palafrugell.

Pericot va ser una figura crucial per a la regió de la Costa Brava. Juntament amb el seu cunyat, Joan Baca, va ser fonamental en la planificació de l'arquitectura característica de la Costa Brava durant les dècades de 1970, 1980 i 1990.
 

Aquest estil arquitectònic estava profundament integrat en el paisatge, demostrant un gran respecte per la natura i utilitzant materials naturals i tradicionals com el ferro, la pedra i la fusta. L'objectiu sempre va ser assegurar-se que els edificis no "s'elevessin per sobre" del paisatge, sinó que es combinessin perfectament."- Rosa M. Creixell Cabeza , comissària de l'exposició

A l'hora de pintar, Joan Pericot va emprar principalment tres tècniques, cadascuna corresponent a un període diferent de la seva vida: aquarel·la, retolador i pintura a l'oli. Destaquen quadres sobre paisatges de Torroella i les marines de Calella.
 

Ell és un gran coneixedor de la història de l'art, però la seva pròpia pintura té tres influències: Josep Mascort, Joaquim Mir i Francesc Gimeno". -Rosa M. Creixell Cabeza , comissària de l'exposició

D'altra banda, Pericot va tenir un paper clau en la recuperació i divulgació de les havaneres. De fet, el 1966 es va publicar Calella de Palafrugell i les havaneres (1966), una obra de referència per als estudis sobre la cançó marinera.

La Fundació Mascorts organitza amb freqüència exposicions. En aquest cas, creien necessari donar a conèixer l'obra i projectes de Joan Pericot.
 

Joan Pericot no és gaire conegut en el món de l'art, cosa que es considera injusta tenint en compte les seves importants contribucions. Les famílies Mascó i Pericot eren amigues, i l'exposició va ser concebuda per donar-li el reconeixement que es mereix". Carmen Pascal Massaguer, vicepresidenta de la Fundació Mascort

L'exposició es pot visitar fins al 12 d'octubre. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura