Castell-Platja d'Aro presenta imatge i programació del Carnaval 2020

Castell-Platja d'Aro presenta imatge i programació del Carnaval 2020
El 43è Carnaval de Platja d’Aro se celebra del 15 al 26 de febrer de 2020, presenta avui la seva imatge promocional i el programa d’activitats amb una vintena de propostes amb el carrer com a escenari principal de la festa. La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la Federació de Colles de Carnaval mantenen l’aposta per un carnaval popular i familiar, on només tres activitats són de pagament a preus populars. Les principals novetats d’enguany són la celebració del Canvi d’Atributs en el marc del Sopar de Colles de Carnaval (dissabte 15 de febrer) i la Gran Festa de Carnaval amb els discjòqueis de Flaix FM Hèctor Ortega i Sergi Domene (Dijous Gras 20 de febrer) per celebrar el desè aniversari de la colla Anem de Conya que enguany és també la colla dels Reis Carnestoltes.

La Gran Rua de Carrosses i Comparses és dissabte 22 de febrer amb format desdoblat: al matí desfilen una desena de colles en modalitat d’exhibició, fora de concurs (11 h), i a la tarda 65 colles més i que  opten a premi (16 h). La Gran Rua reparteix més de 8.000 euros en premis per als cinc primers
classificats en cinc categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i també guardó únic per a la Millor Colla Debutant. Més enllà de les colles procedents de diversos punts de les comarques de Girona, també hi participen les colles dels Reis Carnestoltes de Castell-Platja
d’Aro i dels carnavals agermanats de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, però fora de concurs. El lliurament de premis és el mateix dia, al Palau d’Esports i Congressos, on primer hi haurà ball (22 h) i tot seguit es donaran a conèixer els guanyadors (23 h).

Prèviament, l’activitat s’inicia dissabte 15 de febrer amb el Sopar de Colles de Carnaval (21 h) al Palau d’Esports i Congressos (10 euros infants, 13 euros adults) amb la presència i participació dels Reis Carnestoltes d’anys anteriors. Tot seguit (23 h) i obert a tothom, hi haurà el Canvi d’Atributs (23 h) entre els Reis Carnestoltes de 2019 de la Colla Els Collonuts amb els de 2020 de la Colla Anem de Conya, moment en què començarà el seu regnat. La nit es tancarà amb l’espectacle còmic, coreogràfic i musical de presentació de cadascuna de les colles del municipi. L’endemà, diumenge 16 de febrer se celebra una doble desfilada infantil animada per Soy La Fiesta a S’Agaró (11 h) i a Platja d’Aro (16 h).
 
Les cercaviles de les dues Llars d’Infants Municipals són dimecres 27 de febrer (11 h) i també la botifarrada popular (1 euro) amb disco mòbil (21 h).
Dimecres també s’estrena una de les novetat d’enguany: la Gimcana de Carnaval (17-19 h) pels carrers de la vila amb punt de sortida des de la Plaça de l’Ajuntament, una iniciativa de la regidoria de Joventut, que també organitza per a l’endemà, diada de Dijous Gras, el concurs de la Pujada del Pernil a la Plaça Major (13 h): cal enfilar-se per un pilar lliscant per agafar la peça col·locada a la part superior del mateix. Una proposta, posterior al Pregó de Ses Majestats Carnestoltes des del balcó de l’Ajuntament (12 h), i prèvia a l’arrossada popular (5 euros) i disco mòbil per a un miler de comensals (14 h) al Palau d’Esports i Congressos, on a la nit hi haurà la Festa de Carnaval amb Flaix FM amb entrada gratuïta

Diumenge 23 de febrer, l’endemà de la Gran Rua de Carrosses i Comparses les activitats prenen el carrer amb els jocs gegants Juguipop (11-14 h), Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h), animació musical amb Los Labradores (12 h) i Pigs (17 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 26 de febrer (19.30 h), amb la tradicional concentració, cercavila i sardinada popular clou els actes de Carnaval al municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura