Peratallada celebra 25 anys de Fira Medieval

INTERVÉ: Salvador Agustí, president Companyia de teatre Excalibur / Tània Fernéndez, visitant de la fira

25 anys de Fira Medieval s'havien de celebrar amb totes les gales i així ho ha fet Peratallada durant tot el cap de setmana. L'Ajuntament de Forallac ha presentat una edició especial de la ja popular fira medieval de Peratallada amb un programa farcit d'activitats i una ambientació especial a tot el nucli medieval de Peratallada. Han estat milers les persones que han passejat per la fira entre les parades d'artesans, els tallers i els espectacles.

Aquest any s'ha primat la qualitat i la implicació i complicitat dels veïns i veïnes del conjunt històric. Després de 10 anys s'ha tornat a confiar amb la companyia de teatre Excalibur amb els seus espectacles i lluites.

Els actes del cap de setmana s'obrien dissabte amb un pregó i una cercavila a càrrec dels Joglars de la Bota i de la companyia de teatre Excalibur. S'ha notat un reforç en les activitats infantils dels dos dies amb tallers de maquillatge facial i de pintura de siluetes medievals de fusta, així com tir amb arc, entre d'altres. Al pati de les escoles, hi haviala Canicada, una zona de joc lliure. Les famílies sortien contentes de la fira.

Durant tot el dia hi havia animacions musicals pels carrers de la vila, una taverna medieval a càrrec de la Comissió de Festes de Peratallada i demostració d'oficis, marxants i artesans medievals. 

Fa 25 anys que Peratallada celebra aquesta fira recordant la seva història. Aquest any i en motiu de l'aniversari de la fira s'ha fet una conferència per conèixer la història de Peratallada i una visita guiada pel nucli. En l'edat mitjana Peratallada va ser una de les poblacions catalanes més importants de la zona i actualment és un dels conjunts històrics més ben conservats, motiu pel qual està catalogat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN).

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura