Fonteta vol recuperar la cuita dels forns de calç

Forallac

Data: 24/04/2018

Intervé: Josep Sala, alcalde de Forallac

Fonteta té catalogats prop d'una trentena de forns de calç i un d'ells és amb el que l'Ajuntament de Forallac pretén mantenir viva aquesta tradició d'un ofici artesanal que ara tan sols forma part de la memòria col·lectiva de la població.

Fonteta i els seus voltants havia viscut durant molts anys de la cuita de calç, de fet les dades demostren que un 90% dels habitants estaven relacionats d'una manera o altra en una part del procés de la cuita de calç. Ara fa 15 anys que el municipi treballa per mantenir viva aquesta part de la història del nucli, una tasca que es complica a mesura que passa el temps ja que ja són molt pocs els que recorden com es feia, de fet en aquests moments ja no hi ha ningú que hagués elaborat calç amb les seves mans si no que ho han sentit explicar de familiara o veïns. Josep Sala, alcalde de Forallac.

Amb la voluntat de retra un petit homenatge a aquest ofici tan arrelat al municipi i a recuperar-lo perquè no caigui en l'oblit, l'Ajuntament ha iniciat els tràmits per poder encendre el forn en tan sols unes setmanes, que és quan es portava a terme antigament. Ara només queda que el Departament de Medi Ambient doni el permís perquè el proper 28 de maig es pugui encendre aquest forn que es troba, com tots, enmig de bosc.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura