Porta Ferrada renova amb The Project el contracte més ambiciós de la seva història

Intervenen: Carles Motas, alcalde / Josep Saballs, regidor del Festival 

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols ha presentat el contracte més ambiciós de la seva història amb un pressupost d'uns dos milions d'euros, una quarantena de nits d'espectacles i la previsió de superar els 40.000 espectadors de la darrera edició. 


Una programació ambiciosa

The Project ha tornat a guanyar el concurs públic per portar Porta Ferrada els propers quatre o cinc anys amb una proposta que supera totes les bases mínimes que exigia el contracte. Així doncs, s'incrementarà en mig milió d'euros anuals el pressupost de contractació artística que ara es fixa en 1.250.000 euros. També s'estableix que s'allargarà nou nits més el festival amb almenys una vintena d'espectacles a l'espai port, 7 al Guíxols Arena, 5 al Teatre Auditori i 4 a l'Església. 

D'aquests espectacles, un mínim de 13 hauran de ser internacionals exclusius a Catalunya per tal de garantir la qualitat del festival. 


Recerca de nous públics

Una de les principals novetats de les properes edicions serà una trobada de  'gammers', youtubers i influencers d'almenys 100.000 seguidors per arrossegar un públic fins ara inèdit al festival.

Tot plegat per convertir Porta Ferrada en un festival de festivals que pugui esdevenir un projecte de país. 


El vincle amb la ciutat 

L'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aportarà anualment 380.000 euros al festival i si bé no vol decidir-ne la programació, sí que hi vol incidir per tal de garantir que el certamen continua com a principal marca de promoció de la ciutat i té retorn alhora al municipi, tant econòmic com cultural ja que inclourà per exemple dos espectacles relacionats amb la capitalitat de la sardana que la ciutat tindrà el 2020 o una coproducció de gran format amb l'Escola Municipal de Música cada dos anys a l'Espai Port. 

El consistori vol a més que el certamen no esdevingui elitista malgrat el salt qualitatiu, per això el contracte 2020-2024 estableix que el preu mitjà de l'entrada serà de 50 euros. També s'establirà un vincle amb Apropa Cultura perquè puguin accedir-hi els col·lectius més desafavorits.

Un dels principals horitzons de la nova etapa serà la celebració del 60è aniversari del festival degà de Catalunya, que tindrà lloc d'aquí a dos anys. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura