Platja d'Aro exhibeix el fons municipal d'art durant les festes

Intervé: Lluís Pujol, regidor de cultura

Platja d'Aro
exhibeix el Fons d'Art Municipal a la Masia Bas des del 22 de desembre i fins al 6 de gener. 

El Fons d’Art Municipal, constituït exclusivament per les donacions dels artistes que han exhibit la seva obra en els espais expositius del municipi, recull obres de qualitat considerable i no respon a un discurs artístic estructurat i cohesionat. La col·lecció és eclèctica en mitjans, formats, tècniques, moviments i estètiques  i amb una gran proliferació de llenguatges artístics. Se situa en una diversitat d’expressions que posen de relleu intencions, inquietuds i preocupacions estètiques contemporànies, i és el testimoni de la suma d’esforços a l’hora de tirar endavant un projecte comú. 

Des de l’any 1983 el consistori organitza i presenta exposicions individuals o col·lectives d’artistes contemporanis de tècniques diverses: pintura, escultura, dibuix, gravat, ceràmica i fotografia. El Fons Municipal d’Art, s’ha anat bastint exclusivament amb les aportacions dels artistes que han exhibit la seva obra en els espais expositius del municipi.

Cronològicament, el fons arrenca amb els hereus de la pintura tradicional catalana i, en les opcions d’avantguarda, agermana els artistes de la generació de la postguerra provinents de Dau al Set, l’informalisme, l’abstracció, la neofiguració, la nova fornada de pintors sorgits als anys setanta, i la diversitat pictòrica dels anys vuitanta i fins als nostres dies. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura