Nova exposició per mostrar les condicions de feina dels metges rurals

Coincidint amb els 120 anys del naixement del doctor Martí Casals, el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ha inaugurat una nova exposició per mostrar les dures condicions de feina dels metges rurals, on a poblacions com les de la Vall d'Aro atenien diversos problemes de salut, sempre amb un ànim voluntarista.

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ha inaugurat a l'Antic Hospital l'exposició temporal "L'art d'un metge de poble. En deute amb el metge rural. Als 120 anys del naixement del Dr. Martí Casals".

Es tracta d'una exposició per mostrar les dures condicions de feina dels metges rurals on a poblacions com les de la Vall d'Aro atenien diversos problemes de salut, sempre amb un ànim voluntarista.

Molt sovint el metge es convertia en molt més que un professional de la salut: era amic i conseller de les famílies del territori. Gràcies a la seva disposició les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana va fer possible que molts pacients no haguessin d'abandonar el poble per ser tractats.

A Sant Feliu de Guíxols i la Vall d'Aro el record del Dr. Martí Casals és el d'un metge que, sempre amb bicicleta, o amb la seva motocicleta Guzzi, recorria els camins del territori en servei dels seus habitants, fos quina fos la situació.

Al llarg dels pròxims mesos aquesta exposició, organitzada des de la Comunitat de Municipis de la Vall d'Aro per a la gestió del Centre del Metge Rural, es traslladarà als municipis de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró i a Santa Cristina d'Aro.

La mostra, per tant, vol reconèixer la trajectòria dels professionals mèdics i reflexionar sobre l'evolució de la medicina en el món rural.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura