La venda de panellets es manté estable respecte als anys anteriors

Estem a les portes de la Festivitat de Tots Sants i això vol dir que és moment d'oblidar-se de comptar calories i aprofitar per gaudir dels productes estrella de la tardor al territori català com les castanyes, els panellets i els moniatos.

Enguany, tot i haver vist una davallada del nombre de clients, els pastissers asseguren que les vendes de panellets es mantenen estables respecte a altres anys. I és que la gent, no vol perdre la tradició. A més, creuen que el fet que la població es quedi a casa durant cap de setmana, els podria beneficiar.

El que si s'està notant és que ha baixat la quantitat de panellets que compren els usuaris, segurament a causa de la prohibició de reunir-se amb més de sis persones.

Sucre, rovell d'ou i farina d'ametlla són els ingredients bàsics per a fer panellets, els dolços de massapà tradicionals de Tots Sants. Recoberts amb pinyons, coco o ametlla; farcits de xocolata, cafè o melmelada i amb una cirera o altres fruites al damunt, els panellets omplen els aparadors de les pastisseries i les taules dels àpats familiars de tardor. Tot i que el panellet original i més venut de tots sempre és el de pinyons, la innovació és constant i els pastissers cada any ens sorprenen amb nous gustos i combinacions.

Per aquells que vulguin posar a prova les seves aptituds culinàries i provar de fer-los a casa, es recomana rentar-se les mans correctament amb aigua i sabó abans de començar la preparació, fer-los respectant els grups de convivència i dur mascareta durant el procés. No es recomana fer ús de gel hidroalcohòlic, per evitar transferir olors i gustos estranys. I es recomana cobrir-los un cop estiguin cuits, per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los directament amb les mans.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura