El Cor de Sant Petesburg eleva el cant a nivell celestial al Porta Ferrada

Van entrar al Monestir de forma solemna i van elevar el cant a nivell celestial. El Cor de Sant Petesburg es va acomiadar de Sant Feliu de Guíxols amb un concert de música religiosa i tradicional russa amb veus perfectament sincronitzades.

Amb una tècnica bucal exquisida i timbres carregats de matisos el cor rus va oferir una de les actuacions de més prestigi en l'edició d'enguany del Festival ganxó. Es tracta d'una de les corals més antigues del món, nascuda el 1479 sota el regnat d'Ivan III. És una formació amb uns galons incalculables i lligams estrets amb la monarquia russa, Beethoven o Balákirev.

Des del 1974 està dirigida per Vladislav Txernutchenko, que amb 80 anys, està penjant la batuta amb una gira de comiat per Europa i els Estats Units i en la qual va demanar expressament fer un forat pel Porta Ferrada. La col·laboració entre ganxons i russos té més de dues dècades amb 7 visites del cor a Sant Feliu de Guíxols. De fet, abans de començar l'actuació es va agrair la confiança del director artístic del festival Albert Mallol amb un recull de premsa d'aquests anys de col·laboració.

Sis anys després de la seva última visita a Catalunya el cor que és història viva de Rússia va colpir el púbic amb un repertori de música sacra i profana amb perfecció mil·limètrica i una gran sensibilitat.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura