El celler Clos d'Agon ofereix una jornada de maridatge amb vins i carn

Fer un maridatge perfecte no és fàcil i al celler calongí Clos d'Agon van oferir una jornada per donar els millors consells per aconseguir-ho. És per això que van organitzar una activitat per explicar l'origen dels seus vins i que acabava amb un maridatge amb carn de vi i carn. Amb l'objectiu d'apropar el món de l'enologia a gent que no en forma part, el celler va organitzar una ruta per les diferents vinyes i veure tot el recorregut que fa el raïm fins a convertir-se en vi.

Durant tota la jornada, els participants van poder tastar totes les varietats. Van començar amb un vi blanc suau i després van poder gaudir amb un negre, un rosat abans de dinar i durant l'àpat, van poder gaudir de vins més vells. La visita va estar guiada per l'enòleg que va explicar tots els detalls de la vinya i cadascuna de les seves qualitats. Va parlar dels diferents gustos de cada vi, el tipus de conreu i com canvia l'elaboració, amb l'afegit d'algunes curiositats sobre el suro.

Un cop vistes les vinyes, el grup va poder veure el celler de Clos d'Agon, els dipòsits on es fan les fermentacions de vins i les sales de les botes on es fa l'envelliment del vi. El recorregut va acabar amb un dinar on van poder combinar les diferents varietats de vins amb carn. Les diferents activitats les organitzen per a grups reduïts, donant una millor atenció i fomentant així la participació dels participants,

Clos d'Agon ofereix activitats cada setmana, la majoria relacionades amb el món del vi com les visites per les vinyes i cellers, però també jornades de senderisme o amb cavalls per conèixer millor l'entorn.

Aquesta és una de les moltes activitats que oferix el Festival Vívid al Baix Empordà aquest 2022. La programació es pot consultar a al web vivid.costabrava.org

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura