Teresa Juvé: "Per a mi l'escriptura és una manera de viure"

Palafrugell

Data: 08/03/2023

Avui, Dia Internacional de les Dones us volem mostrar una petita conversa que hem tingut amb la pedagoga i escriptora Teresa Juvé. Treballadora incansable i amant de la literatura, als seus 102 anys continua treballant a casa seva, a Esclanyà, al Baix Empordà. Tot i que té pendent publicar diversos llibres, un d'ells ja està a punt de sortir de la impremta. Ara, però es dedica a la traducció. Juvé està fent la versió en castellà del seu últim llibre publicat, "Morts al peu del reial Alcasser". Recorda que la traducció és adaptar-se a la llengua i no traduir paraula per paraula.

L'escriptora i pedagoga Teresa Juvé ens ha obert les portes de casa seva amb els braços ben oberts. Als seus 102 anys continua llevant-se ben d'hora per escriure. No hi ha res que l'aturi. Ens ensenya els seus racons per concentrar-se a la sala d'estar, al sofà i a l'escriptori. Té un ordinador i el maneja a la perfecció. Explica que s'està rellegint els seus llibres policíacs preferits, però creu que ara no té prou imaginació per crear més novel·les detectivesques sobre el seu personatge protagonista: el portantveus del rei Jaume Plagumà . Per això en aquests moments està fent la versió en castellà del seu últim llibre publicat "Morts al peu del reial Alcasser". Recorda que la traducció és adaptar-se a la llengua i no traduir paraula per paraula.

Teresa Juvé té pendent de publicar una vuitena de llibres que ja ha escrit. Un d'ells està a punt de sortir de la impremta. Juvé ha viscut una vida intensa, els seus ulls savis han vist passar la dictadura de Primo de Rivera durant la seva infantesa a Madrid, la Guerra Civil a Barcelona, l'exili a França i el retorn a Catalunya el 1970. Però de tota la seva vida, quan li preguntem que és el que més recorda no en té cap dubte, el dia que va conèixer el seu marit, el pedagog i polític català Josep Pallach.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura