Sant Feliu de Guíxols engega una nova edició de la campanya del Peixopalo

No ens deixem dur per les aparences. El que sembla un tros de bacallà sec i passat és en realitat un producte excels i característic de la gastronomia tradicional ganxona. El Peixopalo és el protagonista d'una campanya gastronòmica que quatre restaurants de la ciutat ofereixen  fins el 29 de març.

Malgrat que el bacallà visqui a l'Atlàntic nord la seva facilitat per salar-lo l'ha convertit des de fa segles en un producte propi de la gastronomia catalana. La seva variant dessecada abans de salar,  va introduïr-se per Sant Feliu de Guíxols a casa nostra, i es va convertir en un producte molt apreciat al segle XIX per mariners i tapers quan organitzaven les seves xefles.

Un àpat de Quaresma

El Peixopalo és un producte complicat de vendre però la gent que l'ha tastat i li agrada n'és fan. Es tracta d'un àpat típic de Quaresma que requereix força elaboració. El peixopalo ha d'estar vuit dies en remull i cada dos dies cal canviar-li l'aigua.

Els restaurants que fan la campanya, el Marabú, el Cau del Pescador, La Pansa i Casa Buixó,  ofereixen un menú complet amb peixopalo o el bacallà en la seva forma tradicional.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura