Palafrugell viu l'obra 'Isabel Cinc Hores', de Toni Strubell, amb Carme Sansa com a actriu

Palafrugell

Data: 25/11/2019

INTERVÉ: Toni Strubell, autor

Amb motiu del 150è aniversari dels fets revolucionaris i republicans coneguts com el "Foc de la Bisbal", Toni Strubell ha escrit una obra de teatre anomenada 'Isabel Cinc Hores', dedicada a la llagosterenca Isabel Vila, considerada la primera líder sindical a Catalunya, que va aconseguir que els infants treballessin menys hores a les fàbriques.

L'obra, que va ser portada aquest dissabte al Museu del Suro de Palafrugell, és un monòleg interpretat per l'actriu Carme Sansa en el paper de Vila exercint com a mestra i explicant a les seves alumnes la seva trajectòria però també alguns fets destacats del segle XIX, amb especial protagonisme del 'Foc De la Bisbal'. També vol ser un homenatge a l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols Pere Caimó, en el 200 aniversari del seu naixement.  Per redactar el text d'Isabel Cinc Hores', Strubell s'ha basat en discursos reivindicatius d'Isabel Vila i en una entrevista que Carles Rahola va fer a una neboda de Vila. 

La funció de Palafrugell va ser especial perquè va servir per homentajar a Dolors Bassa i va comptar amb la presència d'una cosina seva, que va llegir una carta escrita per la mateixa exconsellera i dirigida a l'equip de l'obra. 

'Isabel Cinc Hores' ha passat ja per una desena de poblacions de les comarques gironines i ha estat vista per més d'un miler de persones. Ara la intenció és que surti a la resta de Catalunya i, abans, fer-li alguns retocs com, per exemple, que l'actriu compti amb el suport de documents audivosiauls. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura