490 petits i mitjans productors agroalimentaris, units per crear les postres "Els Músics"

INTERVÉ: Jordi Riembau, president de la cooperativa de Ramaders del Baix Empordà i també de Llet Nostra

Empreses agrícoles d'arreu de Catalunya, unides sota cooperatives, han ajuntat el nord i el sud del territori en un sol producte, unes postres inspirades en les postres de músic. El projecte el lidera Llet Nostra i ha estat presentat en societat a La Bisbal d'Empordà, on els Ramaders del Baix Empordà hi han exercit d'amfitrions. 

Fins a 490 productors agroalimentaris agrupats en les entitats Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs han tancat un conveni col·laboratiu per tenir més capacitat de projecció i que el petit i mitjà empresari del sector s'ajudi de forma col·lectiva. La creació de les postres "Els Músics" es fa amb la mel de les Terres de l'Ebre de Muria; els fruits secs d'Infrusec, que té més de 300 productors del Camp de Tarragona i la llet de Llet Nostra, amb unes 140 granges a Catalunya. Dins de Llet Nostra, hi té un pes específic important la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà. Va néixer a la comarca fa una trentena d'anys i ara ja agrupa més de 40 explotacions a comarques de Girona, Lleida i Barcelona. Finalitza el procés de producció l'empresa Masachs, que elabora mató amb la llet que li arriba. 

Les postres "Els Músics" ja han començat a ser tastades pels primers consumidors i l'opinió d'aquests ha fet que s'emportin un premi estatal a la innovació en el gust

De moment el producte tot just comença a distribuir-se i es troba, per ara, a unes poques cadenes de supermercats. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura