Calonge busca persones que vulguin obrir llibreries al poble

Calonge i Sant Antoni

Data: 26/05/2021

Calonge busca set persones emprenedores que vulguin obrir una llibreria a la població. L'objectiu és convertir el poble en la primera 'book town' estable de Catalunya.

Aquest dimecres s'ha presentat a Barcelona un projecte cultural que ofereix 10.000 euros i importants ajudes fiscals per qui s'atreveixi a fer el pas.   El consistori posa a disposició dels futurs llibreters i llibreteres 7 locals del centre històric de la vila on desenvolupar-hi el negoci

Els principals incentius són ajudes de 10.000 euros per adquirir mobiliari, decoració i maquinària per fer funcionar l'activitat, ajudes de 6.000 euros per contractació de personal, subvencijons de fins al 50% amb un màxim de 60.000 euros per rehabilitar locals destinats a l'activitat llibretera i una bonificació de fins a un 90% de la taxa de llicència d'activitat.

El projecte també inclou suport a la digitalització, suport en formació per desenvolupar habilitats empresarials i de gestió o contacte directe amb el servei d’ocupació de Calonge, així com presència en una nodrida agenda cultural de la vila o participació gratuïta als mercats i festes del municipi.
La iniciativa 'Calonge, poble de llibres' s’emmarca en un pla de revitalització del poble per reconèixer-lo com a vila cultural generadora de creativitat, coneixement i transformació

Altres exemples de booktowns com a models d'èxit pel que fa a la reactivació de la seva economia i vida social es troben al Regne Unit, França o Noruega, entre d'altres localitats d'arreu d'Europa.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura