Sant Feliu de Guíxols celebra el Dia Internacional dels Museus

INTERVÉ: Josep M. Muñoz, regidor de Patrimoni Cultural 

Sant Feliu de Guíxols aquest dissabte ha començat a celebrar el Dia Internacional dels Museus, que és el 18 de maig, amb un seguit de visites guiades a les sales del Museu d'Història de la ciutat que estan dedicades a la indústria suro-tapera al voltant del segle XX.

La trentena de persones que han visitat l'exposició en el marc del Dia dels Museus ha pogut gaudir d'una visita guiada de la mà dels Amics del Museu i una demostració en directe de la fabricació de taps de suro i el funcionament de carrar i marcar.

Més enllà d'organitzar aquestes visites, Sant Feliu de Guíxols també s'ha sumat a la iniciativa de donar a conèixer la xarxa de museus marítims de la Costa Brava posant-los a disposició de la ciutadania a través d'una plataforma virtual. Per altra banda, aquest dilluns s'ha convidat a la gent gran a gaudir de les exposicions que actualment es poden visitar a l'Antic Hospital, equipament on precisament en els mesos vinents es ressituarà la mostra dedicada al suro.

Enguany el lema creat pel Consell Internacional de Museus per celebrar el dia que els commemora reivindica la feina que han fet i estan fent per seguir oferint cultura en temps de pandèmia, i és 'El futur dels museus: recuperar i reimaginar'.

La pandèmia doncs no ha aconseguit aturar la cultura a Sant Feliu de Guíxols i des de l'Ajuntament destaquen haver posat a l'abast de la ciutadania una mostra del patrimoni de la ciutat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura