Col·laboració per promoure la gastronomia empordanesa i els productes agroalimentaris km0

Baix Empordà

Data: 19/01/2021

Si bé la covid-19 ha fet que el 2020 fos un any complicat per a tots els sectors, un dels que ho han passat realment malament és el de la gastronomia. Tot i això, sorgeixen iniciatives que aviven l’esperança i que permetran potenciar-lo, com el conveni de col·laboració entre la Cuina de l’Empordanet i el Consell Comarcal del Baix Empordà. 

"Productes de l'Empordà"
Aquest dilluns al matí les dues entitats han signat un acord de col·laboració per a la promoció de la gastronomia empordanesa i els productes agroalimentaris locals, tant a nivell públic com privat, i potenciar-los econòmicament i turísticament. L’acord, previst per aquest 2021 i prorrogable anualment, desenvoluparà accions per tal de potenciar els productes certificats amb la marca de garantia “Productes de l’Empordà” i de proximitat presents a la comarca. Tot sota una mateixa intenció: donar a l’Empordà la identitat de destinació gastronòmica de primera magnitud. 

Col·laboració recíproca
Les dues entitats es comprometen a difondre els punts del marc de col·laboració de manera recíproca. Punts com, per exemple, l’adhesió de nous representants del sector a la marca Empordà i l’ús de productes inclosos dins la marca de garantia.

Representants a l'acte
A l’acte de consens, que ha tingut lloc a la sala de plens del Consell Comarcal del Baix Empordà, hi ha assistit els presidents de l’ens comarcal, Joan Manel Loureiro i de l’associació de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo, i el vicepresident primer i conseller de turisme Xavier Dilmé. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura