La Casa Irla acull la presentació del llibre "Del Congrés estant" de Joan Olòriz

La Casa Irla va acollir aquest dissabte a les 7 de la tarda la presentació del llibre "Del Congrés estant" del filòsof i polític Joan Olòriz. Com anell al dit, l'edifici on va néixer Josep Irla, el 124è president de la Generalitat de Catalunya, va albergar 67 després una trobada per parlar de republicanisme i de la lluita contra la repressió.

Període convuls a Madrid
En el transcurs de 175 pàgines, Olòriz exposa la seva vivència com a diputat al Congrés, en un període tan convuls com foren els anys del 2016 al 2019. Fer front als cops de l'1 d'octubre o a la mordassa del 155 van ser alguns dels reptes que el polític amb sigles d'Esquerra Republicana va viure a Madrid.

"Legislatura de combat"
Joan Olòriz descriu els tres anys a l'hemicicle com a dues "legislatures de combat". Tanmateix, remarca la importància de la "conformació d'un grup parlamentari republicà en temps difícils".

Acompanyat de Joan Tardà
Durant la presentació, el polític gironí ha estat acompanyat per Joan Tardà, amb el qual compartí cadira al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, posa sobre la taula el pes de Tardà entre la formació d'Esquerra Republicana a Madrid, així com la seva capacitat per crear equip i la seva condició d'"independentista de pedra picada".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura