L'INS Baix Empordà de Palafrugell guanya el concurs Trencadís de Materalia

L’Institut Baix Empordà de Palafrugell, l’INS La Bisbal i l’INS Josep Brugulat de Banyoles han estat els centres d’educació secundària premiats a la 2a edició del Concurs Materalia de trencadís, la tècnica de construcció utilitzada per Antoni Gaudí durant el Modernisme. Entre els tres instituts premiats, el de Palafrugell s’ha endut el premi Guanyador amb un dibuix sobre la diversitat, el de La Bisbal s’ha embutxacat el guardó de la Creativitat i el de Banyoles el de la Tècnica. 

En total més de 200 alumnes de 8 instituts gironins han participat en aquest certamen revestint una columna de formigó de 2 x 1,30 metres i de 3 tones de pes amb la tècnica creativa del trencadís. Ho han fet amb l’ajut dels seus professors però també de paletes, que els van ensenyar diverses tècniques de treball i els van mostrar les eines i materials que es necessiten per dissenyar, crear i executar una obra d’art. 

Des de l’empresa baixempordanesa Materalia organitzen aquest projecte amb l’objectiu d’introduir els alumnes al seu sector tot aprenent valors com el treball en equip, l’organització, la planificació, la creativitat o a donar una segona vida a coses que estan en desús com les rajoles.Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura