Èxit d'assistència al Begur Indià entre ritmes cubans i història colonial

Begur

Data: 06/09/2021

Tal com mana la tradició el primer cap de setmana de setembre el municipi de Begur es vesteix de blanc per celebrar el seu llegat indià. Enguany en un format més reduït i aforament limitat, l'anomenat Begur Indià ha esdevingut l'alternativa en temps de pandèmia a la Fira d'Indians.

Els nexes entre Cuba i Begur s'han fet palès a la cinquantena de propostes culturals, amb especial menció a les visites guiades, les representacions teatrals i la música en directe. 

L'acte inaugural va tenir lloc, aquest divendres, a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Entre els assistents s'hi trobava la portaveu del Govern, Patricia Plaja, qui va signar el llibre d'honor del consistori i va mostrar la seva bona relació amb l'alcaldessa, Maite Selva.

Els indians, també coneguts com a Americanos, eren joves catalans que emigraven a les colònies espanyoles transoceàniques a la recerca de negocis i riquesa. Un cop retornaven portaven nous aliments, tals com el cafè i el tabac, i utilitzaven paraules fins aleshores mai escoltades, com hamaca o barbacoa.

En memòria d'aquells joves viatgers, el municipi de Begur ha celebrat la festivitat indiana, que enguany s'ha saldat amb èxit d'assistència.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura