Torroella de Montgrí llueix la cercavila, el ball dels gegants i l'àliga

Torroella de Montgrí ha lluït la cercavila, el ball dels gegants i l'àliga. Després de dos anys, sense poder-ho celebrar, avui dia de Sant Genís, centenars de persones s'han apropat als carrers de la vila per gaudir d'aquesta tradició popular.

Amb una entrada triomfal i rebuts amb aplaudiments, els Geganters de Torroella de Montgrí i els Capgrossos han arribat a la plaça de la vila on els esperaven centenars de persones per poder xalar de la cercavila. Feia dos anys que no se celebrava a causa de la pandèmia i avui tocava lluir-se.
Enguany els gegants del municipi han estat acompanyats pels Grallers del Montgrí, les Xatis i els Xanquers i la colla convidada els Gegants de Sant Climent de Llobregat i una altra del País Basc. En total hi han participat 135 persones.

Neguitosos i il·lusionats, entre el públic hi havia gent de totes les edats, molts veïns del municipi que aprofiten aquests dies per apuntar-se a totes les activitats programades per la Festa Major.

La cercavila ha recorregut el nucli antic de la vila, i els espectadors els han seguit amunt i avall, tot i que els més espavilats ho han observat des de les finestres i balcons dels habitatges. L'àliga i els geganters i geganteres han fet parada davant de la residència Vila Vella perquè els usuaris també poguessin gaudir d'aquesta tradició popular.

Més tard ha sigut el torn de la missa solemne de Sant Genís i el Ball de l'Àliga a l'Església. La cercavila ha acabat a la plaça de la vila amb el ball de Gegants i de l'Àliga encomanant energia i alegria a tot el poble.
La festa ha continuat amb 3 sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí i a la tarda amb l'audició de sardanes amb Els Montgrins i la Cobla Foment del Montgrí.

Divendres al matí tornarà ha celebrar-se una cercavila, en aquest cas dels Gegantons i Capgrossos. La colla aquests dies té l'agenda ben plena d'actes, de fet, dimecres van estrenar dos gegantons i set capgrossos.

La Festa Major de Torroella de Montgrí clourà diumenge 28 d'agost a la nit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura