Torroella de Montgrí celebra la festa de Sant Antoni Abat amb una cercavila

Com és tradició Torroella de Montgrí ha celebrat la festa de Sant Antoni Abat amb una cercavila i amb la tradicional benedicció dels animals. Com bé saben, Sant Antoni Abat és el patró de tots els animals, tant traginers com domèstics.

Gossos, cavalls i tota mena d'animals amb els seus propietaris han passat pels carrers cèntrics de Torroella de Montgrí per ser beneits i és que enguany els municipis han pogut tornar a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat patró dels animals amb total normalitat. En aquest municipi, la celebració ha inclòs una cercavila que s'ha iniciat a la plaça 1 d'octubre a les 13 h i ha acabat a la plaça de l'església on el mossèn de la vila ha procedit a fer la benedicció de les mascotes i acompanyants. Un dia especial que fa molts i molts anys que el capellà de Torroella de Montgrí i l'Estartit, Josep Barcons, precedeix.

Una tradició que no passa de moda i passa de generació en generació. De fet, entre tots els assistents, n'hi havia de joves que han portat la seva mascota per primera vegada.

La festa de Sant Antoni Abat va néixer com a homenatge a la gent de pagès, als treballadors del bosc i als traginers que feien viatges amunt i avall amb el seu bestiar. D'influència cristiana, aquesta tradició està ben arrelada i són molts els municipis de tot Catalunya que ho celebren. Per exemple a Palamós ho fan al Passeig del Mar amb una audició de sardanes i la donació del "Pa de Sant Antoni". 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura