Jornada per aprendre de l'arquitectura popular de les Gavarres

Més d'una trentena d'arquitectes, tècnics, contractistes i propietaris de masies han assistit a la jornada tècnica sobre l'arquitectura local de les Gavarres a Monells d'aquest divendres passat. La jornada va ser un punt de trobada per ensenyar, reivindicar i realçar el ric patrimoni, els materials, les tècniques i les solucions constructives que conformen l'arquitectura popular a les Gavarres.

Més d'una trentena d'arquitectes, tècnics, contractistes i propietaris de masies participen en aquesta visita comentada a Monells on s'analitza in situ casos pràctics sobre l'arquitectura popular.

Aquesta activitat forma part de la jornada tècnica "Aprendre de l'arquitectura anònima. L'exemple de les Gavarres" reivindicar i realçar el ric patrimoni, els materials, les tècniques i les solucions constructives que conformen l'arquitectura popular a les Gavarres amb la voluntat de mantenir la identitat de l'arquitectura local.

De fet, L'any passat el Consorci de les Gavarres i el grup de recerca GRETA van publicar un estudi per reivindicar les cases gavarrenques i la seva conservació.

I en aquesta jornada han comentat els resultats d'aquest treball. Asseguren que hi ha molt per aprendre dels mecanismes creatius de l'arquitectura tradicional, no només per fer restauracions i rehabilitacions sinó perquè també aporta molts recursos interessants per a altres construccions. Durant la jornada han explicat també curiositats.

El programa també ha comptat amb la participació d'una empresa especialitzada en rehabilitació de cases antigues i masies per comentar casos pràctics d'exemples i experiències d'obres de restauració entorn de les Gavarres per recuperar i respectar el màxim la tradició arquitectònica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura