La ciutat ibèrica d'Ullastret es desconfina

Ullastret

Data: 07/06/2020

INTERVÉ: Gabriel De Prado, director del Jaciment Arqueològic d'Ullastret

Des del dia 2 de juny ja es pot tornar a visitar el Jaciment Arqueològic d'Ullastret, amb noves mesures i amb novetats a l'exposició permanent. 

Per garantir la seguretat és obligatori l'ús de mascareta, cal respectar la distància física i l'aforament està limitat a 80 persones en el recorregut arqueològic i a 20 persones al museu. A més s'hi han instal·lat mesures de protecció, informació i senyalització i s'han adequat els espais amb els requeriments normatius. Durant la fase dos encara no es podran utilitzar audioguies ni tampoc oferiran visites guiades ni activitats en grup.

El mes de juliol presentaran per primera vegada els cranis apareguts al jaciment l'any 2020, unes peces que després d'un laboriós procés d'estudi i restauració ja s'han pogut visitar en alguns dels principals museus de l'estat espanyol com la seu de Barcelona del Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu de Prehistòria de València i el Museo Arqueológico Nacional a Madrid. 

Pel que fa a horaris, s'han modificat i adaptat tant els d'atenció al públic com el de neteja. El de visita durant tot el mes de juny serà de dimarts a diumenge de 10 a 18 h amb accés gratuït fins al 28 de juny.

L'Agencia Catalana de Patrimoni Cultural ha quantificat en gairebé 1 milió i mig d'euros les pèrdues que han patit a nivell global els Monuments i Jaciments Arqueològics amb el tancament durant l'Estat d'Alarma. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura