Torroella de Montgrí homenatja Montserrat Abelló

Intervé: Laura Borràs, Consellera de Cultura de la Generalitat

Nit de poesia, música i dansa a l'Espai Ter de Torrella de Montgrí. L'espectacle "Al cor de Montserrat Abelló" va servir d'acte central dels homenatges de celebració de l'any del centenari del seu naixement i va servir per evidenciar com les paraules d'Abelló han traspassat fronteres.

En la seva aparent senzillesa, la compromesa obra de Montserrat Abelló ha aconseguit arribar a lectors que mai s'haurien imaginat llegint poesia. Aquest caràcter popular és el que va impregnar una desena d'actuacions de música, cançó i ball amb esbart dansaire. L'acte va comptar amb la presència de la Consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, que, encara com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes i amb Lluís Puig com a Conseller de Cultura, havia estat nomenada comissària de l'Any Montserrat Abelló. 

Abelló va viure a Pals i va ser una activista literària molt estimada i arrelada al Baix Empordà i a Torroella de Montgrí. Aquesta vinculació i estima ha fet que des de l'Ajuntament i l'Espai Ter, així com des de diferents entitats i les llibreries locals, s'hagi promogut un treball en xarxa per organitzar un acte central transversal que posi de relleu les diferents dimensions de l'escriptora. També hi participaven els fills d'Abelló, Mireia i Miquel Bofill, que va ser senador i exdirector de l'Espai Ter. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura