La XXVII Fira Medieval de Peratallada ja és aquí

Forallac

Data: 04/10/2023

Aviat els carrers i plaçes de Peratallada tornaran a omplir-se d'espectacles, personatges d'època, música, xerrades i un munt d'activitats per a tots els públics durant la celebració de la seva 27a Fira Medieval. L'objectiu d'aquesta coneguda celebració, doncs, serà un cop més, traslladar a la gent a la vida de Peratallada fa 500 anys.

La història de Peratallada està estretament lligada a l'època medieval. De fet, el castell de la vila, al voltant del qual resta arrecerada la població, fou el centre de la baronia que pertanyia a l'esmentat llinatge dels Peratallada, documentats des del segle XI.

Així, un any més, el poble recorda aquesta vinculació amb la 27a Fira Medieval que aprofita els carrers i places del nucli antic, on encara és possible copsar l'essència d'aquell període.

Durant el dissabte 7 d'octubre i el diumenge dia 8, doncs, la vila s'omplirà de comediants, joglars, titellaires, contacontes i tota classe de personatges d'època.

Per altra banda, també si podran trobar tota mena de productes elaborats artesanalment a les parades, com formatges, herbes, mel, pa o pastissos.
Pel que fa a l'oferta comercial, es complementarà amb exhibicions d'oficis tradicionals, com esclopers, cistellers i filadores, entre d'altres.

Per aquest motiu, el que busca l'Ajuntament, és que veïns, comerços, paradistes i visitants, respirin en primera persona l'esperit de 500 anys enrere a Peratallada.

A més, amb una preparació curosa de setmanes abans, l'organització de l'esdeveniment també s'assegura que hi hagi activitats per a tots els públics, dels més petits als més grans perquè tothom pugui gaudir-ne.

De totes maneres, a cada nova edició de la fira, també es té molt en compte la seva millora i la sorpresa, amb novetats any rere any.

Amb tot, la fira mantindrà l'estructura habitual d'altres edicions, però aquesta vegada, s'ha convidat a la població i els establiments a contribuir en l'ambientació del poble durant els dos dies, i també s'ha convidat als visitants perquè incorporin algun element medieval durant la seva visita.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura