Una vuitantena de comerços participen en la iniciativa "Aparamot"

Santa Cristina d'Aro s'ha convertit en un gran expositor de literatura en català aquesta primavera. Una vuitantena de comerços participen en la iniciativa "Aparamot" on mostren poemes i textos literaris en llengua catalana a través dels seus aparadors.

"Pensa que importa tenir LES MANS BEN OBERTES i ajudar qui ve fugint de la guerra, fugint del dolor i de la pobresa. Si tu fossis nat a la seva terra, la tristesa d'ell podria ser teva" de Joana Raspall.  És un dels versos que es troba en un dels aparadors dels comerços de Santa Cristina d'Aro. Per segon any consecutiu s'ha posat en marxa la iniciativa "Aparamot" on una vuitantena d'establiments mostren poemes i textos literaris en llengua catalana a través dels seus aparadors. Una iniciativa per dinamitzar el nucli i promoure la cultura.

La Geòrgia Bonell s'ha encarregat de proposar i escriure la majoria de poemes i textos, tot i que alguns propietaris s'han animat a fer-ho ells mateixos, fins i tot a crear els seus propis textos. Passejant es pot gaudir d'espurnes poètiques de Joana Raspall, de Pau Riba, Mercè Rodoreda, Joan Vinyoli, entre altres

Els comerciants es mostren satisfets de la iniciativa que convida als vianants a parar-se, llegir, reflexionar i en alguns casos a aprofitar per entrar i comprar.

Qui també s'ha bolcat a la iniciativa són els alumnes de sisè de l'Escola Pedralta que han escrit textos als vidres de diversos departaments municipals i de les instal·lacions del consistori com el Pavelló d'Esports, l'Espai Ridaura o l'Oficina de Turisme.

Paral·lelament, aquest dissabte es posa en marxa un concurs al compte de l'Instagram de l'Ajuntament on qui ho vulgui es pot fotografia davant d'un dels aparadors on hi hagi els textos escrits, publicar-ho en una story anotant #aparamot i etiquetant el consistori. El sorteig és fins al dia 4 de maig, l'endemà es publicarà el guanyador. El premi seran tres vals de 100 euros cada un per gastar en els comerços del poble.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura