Begur es converteix en Ciutat Gitanera

Begur

Data: 23/09/2018

INTERVÉ: Joan Loureiro, alcalde de Begur

Begur ha esdevingut la segona ciutat gitanera de Catalunya després d'agafar el relleu a Perpinyà. La vila ha acollit aquest diumenge un total de 460 balladors de 32 colles de balls de gitanes de 15 municipis vallesans en una iniciativa de l’Agrupació de Colles de Balls de Gitanes del Vallès.

Begur ha conegut doncs els balls de gitanes típics del Vallès. Són mostres folclòriques molt vinculades al carnaval, que es fan en formació de colles de parelles en fila, amb castanyoles a les mans i picarols als peus, salten i ballen al ritme de la música, sovint interpretada per una cobla. Són molt importants una sèrie de personatges com el Capità, el diablot, els vells o els nuvis. Tot això s'ha anat explicant de forma detallada al poc avesat públic begurenc entre coreografies. 

Els balls de gitanes, que es fan amb músiques diverses com el vals, la polca, el xotis, el galop d'entrada, la jota, la contradansa, o la frandola han tingut lloc de forma simultània a les places de l’Església, de la Vila i de Lluís Esteva i Cruañas.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura