Castell-Platja d'Aro manté viu l'aplec de Sant Marc

INTERVÉ: Aloma Grifoll, CAF / Jordi Casademont, president colla gegantera pdaro

Els veïns de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró s'han trobat un any més a Sant Marc per celebrar-ne el tradicional aplec. El paratge de Sant Marc està ubicat al nucli originari del municipi, a Fanals d'Amunt. Avui només en queda una ermita que data del 1900 i també algun mas, però segueix sent punt de trobada anual pels veïns del poble.

L'aplec és una festa centenària però des de fa 35 anys s'ha convertit en una arrossada ja que s'hi va incorporar un concurs d'arrossos. Els veïns aplegats en colles preparen un arròs que es converteix en el seu dinar. Abans però un jurat passa a tastar-lo i a premiar-lo si és dels millors.

Aquest any es van formar 13 colles entre amics, familiars i veïns. L'aplec l'organitza el Centre de l'Avenir Fanalenc i hi participen altres associacions i colles del poble com la nova colla gegantera  o la banda El Caliu.

Justament la colla gegantera va aprofitar la festa per convidar a qui ho vulgui a sumar-s'hi i ja van anunciar novetats.
 
Juntament amb l'aplec del Remei que se celebra el mes d'octubre a l'ermita del Remei de Castell d'Aro, l'aplec de Sant Marc és de les festes més antigues que es conserven al poble.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura