Calella viu la Cantada d'Havaneres més reivindicativa

Palafrugell

Data: 08/07/2018

Intervé: Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'ERC

Per 52è any consecutiu, la nit del passat 7 de juliol, Calella de Palafrugell es vestia de gala per rebre la tradicional Cantada d'Havaneres

Aquesta edició va comptar un any més amb el grup Port Bo, que és, juntament amb altres amants del genère, l'impulsor de la Cantada d'Havaneres, havent participat en totes les seves edicions.

El grup L'Empordanet, fundat per Lluís Bofill i Xavi Jonama, juntament amb Càstor Pérez (1955-2010), van representar una renovació generacional amb la vocació de cantar els repertoris més tradicionals. 

Havàname va ser el tercer grup en passar per l'escenari, un projecte vocal de tres veus femenines d'orígen cubà, acompanyades d'una guitarra clàssica, que fusiona l'havanera amb ritmes i cançons populars cubanes. 

Peix Fregit, constituït formalment per Josep Bastons, arrancava la seva activitat l'any 1972, al ser convidats en una de les primeres edicions d'aquest esdeveniment. El grup ha donat a conèixer les seves cançons arreu del món.

Aquesta va ser una vetllada molt reividicativa en la que es van canviar els mocadors blancs per uns altres de grocs, per tal de reclamar la llibertat dels presos polítics i va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, entre moltes altres cares conegudes. 

Per donar fi a la nit, els grups van pujar a l'escenari per cantar plegats les cançons "Gavina", "La bella Lola" i "El meu avi".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura