Inicia l'activitat "Experts a Bord" a les Barques del Peix

Palamós

Data: 14/10/2023

El Museu de la Pesca ha iniciat l’activitat “Experts a Bord”, mitjançant la qual diversos professionals de la mar donen a conèixer el seu treball a bord des de les Barques del Peix: La Gacela i l'Estrella Polar, ubicades a la platja davant el Museu de la Pesca i que s'han transformat en una extensió flotant del museu per fer visites guiades.

A la platja de Palamós trobem varades dues embarcacions anomenades Barques del Peix

La Gacela que estava dedicada a la pesca d'arrossegament i l'Estrella Polar que estava dedicada a la pesca d'encerclament o teranyina, i que avui tenen la funció de museu flotant i fer visites guiades com la que ha iniciat el museu de la pesca amb el nom "Experts a Bord" on professionals del sector expliquen les seves vivències i experiències.

Abans de la visita guiada a les barques, s'ha projectat un vídeo documental posant en context als visitants el tipus d'embarcacions que són i què feien, i que ara s'han convertit en una plataforma cultural i educativa per a la divulgació de la pesca marítima.

Aprofitant l'estada al museu, els visitants també han rebut una explicació de com és el procés de la pesca d'encerclament o teranyina, fent ús d'una miniatura a escala.

Tot seguit, s'ha procedit a pujar a ambdues embarcacions, on els assistents no només han pogut escoltar algunes anècdotes del pescador Lluís Rodríguez, sinó que també han pogut explorar tots els racons de cada barca i fer-se una idea de com era la vida dels pescadors.

D'altra banda, una part molt important de la pesca, és quan ja s'ha pescat, saber tractar el producte per mantenir la bona qualitat, tenint en compte sobretot la cadena del fred i altres factors com reduir l'estrès al peix.

Amb tot, la jornada "Experts a Bord", té la missió d'educar al públic participant a conèixer de primera mà l'activitat pesquera a través d'un expert. Aquesta activitat tindrà continuïtat durant el darrer trimestre de l'any amb les dues sessions restants. Concretament el dissabte 18 de novembre a les 11:30 h, en aquest cas amb la participació d'un mecànic naval "motorista"; i finalment el dissabte 2 de desembre, a les 12 h, amb la darrera sessió a càrrec d'un patró d'embarcació d'arrossegament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura