La jornada DO Porcianus, un salt a la Vila Romana de Pla de Palol

L'Imperi Romà ha marcat part de la història del continent europeu i a Platja d'Aro, aquest llegat es pot veure a la Vila Romana de Pla de Palol. La jornada DO Porcianus vol fer un salt enrere perquè els visitants puguin veure quines activitats es feien al mateix indret durant l'època romana. És per això que s'organitzen activitats infantils com la verema popular i el taller de ceràmica, a banda de visites guiades a les termes. 

Platja d'Aro ha volgut recordar com era la vida a la Vil·la Romana de Pla de Palol durant l'època romana. La jornada DO Porcianus vol transportar als visitants en aquell temps on els romans explotaven el territori per treballar l'agricultura i el conreu de la vinya. És per això que durant el dia s'organitzen des d'activitats infantils fins a visites culturals, per explicar la importància històrica d'aquest indret del municipi.

Aquestes visites guiades també es fan durant tot l'any, però és el dia de la DO Porcianus que es poden visitar les termes romanes, actualment de propietat privada.

Les activitats familiars han tingut públic matí i tarda. Han estat moltes les mans de nens i nenes que han elaborat les seves pròpies peces de ceràmica, de la mateixa manera que han pogut veure com es fan les corones de llorer. A més, els manaies de Llagostera han ajudat que el Pla de Palol tornés a ser la vil·la romana de segles enrere.

La jornada també dona molta importància a l'enologia. Els més petits han pogut sentir com era trepitjar el raïm per poder fer vi, participant en l'activitat de la verema tradicional. A la tarda, el celler Vi(o)ritme de Castell d'Aro ha fet un tast de vins.

El DO Porcianus ja és una activitat clàssica del mes de setembre a Platja d'Aro i, conjuntament amb altres actes, vol contribuir a mantenir el turisme més enllà de l'estiu.

Una jornada que permet fer valdre un dels indrets no tan coneguts del municipi, però que ajuda a entendre part de la història de Platja d'Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura