El festival Ítaca oferirà una vintena de concerts en sis municipis de l'Empordà

El festival Ítaca 2023 oferirà 17 concerts, entre el 8 d'abril i el 2 de juliol repartits en 6 municipis de l'Empordà, la majoria a l'Estartit, per Sant Joan, amb Vetusta Morla com a cap de cartell. Enguany, l'Ítaca 2023 reforça l'aposta per la sostenibilitat amb diverses accions.

Albert Pla, Delafé y las Flores Azules, The Gramophone Allstars Big Band, Renaldo & Clara i Fetus, completen el cartell de l'onzena edició del festival Ítaca i se sumen als ja ha anunciat com Vetusta Morla, La M.O.D.A., Alizzz, els Catarres o Lildami. Enguany el festival aposta per una gran varietat d'estils tant d'artistes catalans com d'arreu de l'estat, tot mantenint propostes de les comarques gironines.
 

Una part del gran gruix està a l'Estartit on hi ha grups nacionals, locals i internacionals com el cap de cartell, Vetusta Morla"- Fran Arnau, director del festival

"A l'Ítaca itinerant, el de les places petites, hem intentat programar concerts especials"

Precisament una de les actuacions úniques serà "La gran xefla de Fetus" que reunirà nombrosos artistes com Mazoni, Sanjosex o Joan Colomo.

En aquesta onzena edició les actuacions concorreran a l'Estartit, Palafrugell, l'Escala, Gualta, la Pera i Corçà, en diversos escenaris com places dels pobles on es farà parada o espais emblemàtics com el Far de Sant Sebastià de Llafranc o la platja de Riells de l'Escala.
D'altra banda, el festival ha refermat la seva aposta per la sostenibilitat amb diverses accions. Una d'elles serà una prova pilot als concerts de l'Ítaca itinerant pels pobles més petits amb generadors elèctrics solars. També s'augmentarà la concurrència d'autobusos per incentivar als que vagin als concerts a utilitzar el transport públic.
 

Reduïm tota la venda de plàstica pràcticament a 0.

Farem una prova pilot i electrificarem els concerts de l'Ítaca poble amb uns generadors elèctrics que provenen d'energia solar i en principi no tenen cap petjada de carboni.

Precisament, aquest dijous s'ha presentat la totalitat de la programació del festival en un autobús a la platja de l'Estartit, on es farà el gruix dels concerts per Sant Joan. Des de l'Ajuntament i l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit saben que són dates clau, on s'inicia la campanya turística. Esperen que el festival sigui un èxit i que es mantingui l'esperit cultural i mediambiental del festival.

El festival Ítaca 2023 oferirà en total 17 concerts, entre el 8 d'abril i el 2 de juliol en sis localitats empordaneses. Les entrades i abonaments ja estan a la venda.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura