Lluís Llach cedeix el seu llegat artístic i musical a Verges

Verges

Data: 13/10/2020

INTERVÉ: Ignasi Sabater, alcalde de Verges

Verges rebrà tot el llegat artístic i cultural del seu fill predilecte Lluís Llach i també l'exposició sobre el cantautor que s'ha fet a l'Arts Santa Mònica de Barcelona.

L'escenari serà la planta baixa de l'edifici Can Punton, una casa del segle XIX que era de propietat del pare de Víctor Català i que la família va cedir a l'Ajuntament amb la condició que l'ús que se'n fes fos per als vergelitans i vergelitanes.
19
El consistori iniciarà el mes vinent el projecte de restauració de l'edifici pel qual estan buscant subvencions. Per ara han arribat a un acord amb la Diputació de Girona i amb el Departament de Territori, i es farà ús també de finançament municipal. La intenció és que les obres de l'espai puguin veure la llum l'any vinent, i que la sala ja pugui ser visitable entre mitjans i finals del 2021.

Aquest nou espai donarà un plus cultural al poble. S'hi trobaran des d'instruments, retalls de premsa i cartes de Llach fins a fons literari i material de la seva vida artística com programes de concerts o CDS.

Nascut l'any 1948 en aquest poble del Baix Empordà Lluís Llach sempre ha estat un orgullós ambaixador del seu municipi natal. Tot i haver voltat arreu, el cantautor mai ha deixat la seva vinculació amb Verges i ha explicat que amb aquesta donació vol retornar al poble tot el que li ha donat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura