El monestir de Sant Miquel de Cruïlles acull els "vespres de vi"

El Monestir de Sant Miquel de Cruïlles acull l'activitat dels vespres de vi. Una iniciativa que vol connectar la tradició vinícola a la comarca amb la presència dels monestirs benedictins i la vinculació amb aquest conreu.

Ha començat el mes de juliol i amb ell els vespres de vi al Monestir de Cruïlles. Durant cada divendres dels dos mesos d'estiu, l'espai serà la seu dels tastets de tres copes de vins mentre es reflexiona sobre el patrimoni històric i cultural del monument. Organitzada per l'àrea de Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà i la col·laboració de l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, les visites són l'exemple de l'aposta pel turisme cultural a la comarca i buscar nous perfils de visitants als diferents municipis.

D'aquesta manera, barregen els tastets de diferents vins i la visita al Monestir de Sant Miquel de Cruïlles. Conèixer la història del monument i la tradició del cultiu de la vinya a la zona són els dos grans atractius de l'activitat. També és l'oportunitat per aprofundir sobre la indústria vinícola a la comarca i com va estar vinculada amb els monestirs benedictins. Les visites són itineraris guiats que recorren l'exterior i l'interior del monestir, on s'acaba celebrant el tast. Durant la visita també s'expliquen les característiques de cada vi i la seva elaboració.

Aquesta activitat és la primera que acull el monestir després de les obres de consolidació. L'horari dels vespres de vi és cada divendres entre les 19 hores i les 20:30 hores, a càrrec de Glops d'Història.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura