El sector de la floristeria preveu xifres de vendes similars a les del Sant Jordi del 2019

Palafrugell

Data: 23/04/2021

INTERVÉ: Magda Planas, florista

El 23 d'abril del 2020 ens trobàvem tancats a casa, fet que va comportar molta més feina però també moltes menys vendes al sector de la floristeria. Es va treballar un 20% de l'habitual, totes les comandes van ser per telèfon o a través de les xarxes socials, i van haver d'efectuar la totalitat de les entregues a domicili, amb el temps que això suposa. Enguany el sector preveu haver recuperat les bones xifres assolides l'any 2019, i els dies previs a la Diada, ha encarat amb optimisme i molta il·lusió aquest Sant Jordi 2021.

A diferència de com coneixíem la celebració, enguany no hem vist fires ni carrers plens de gent. Només als professionals que es dediquen a les flors i els llibres en el seu dia a dia, i aquests, en espais controlats, per garantir el compliment dels aforaments i de les mesures sanitàries.

La rosa vermella és la reina de la diada de Sant Jordi, però pels que volen sortir de les tradicions, com ja és habitual, han pogut trobar roses de tots colors, formes i mides.

Pel que fa a preus, enguany és possible que hi hàgim notat un lleuger increment. Això és degut al fet que el 2020, amb el confinament, els productors van haver de llençar moltes flors. D'aquesta manera, aquest any han cultivat menys material, fet que ha fet encarir lleugerament el preu de les roses. De tota manera, el sector ha assegurat que aquest increment ha estat mínim i que el que realment fa variar els preus són els complements que decidim afegir-hi, com l'espiga, la senyera, l'embolcall o els dracs.

Amb la relativa tornada a la normalitat, el sector espera que aquest any tothom hagi pogut celebrar la Diada i rebut la seva rosa o ram de Sant Jordi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura