Les floristeries preveuen bones vendes per Sant Jordi

El Gremi de Floristes ja fa dies que estan preparant la Diada de Sant Jordi. Enguany esperen superar les vendes de l'any passat, però encara per sota d'abans de la pandèmia. Cada paradista prepara les seves roses de manera original per atraure a clients. Com sempre, però la que més triomfa és la vermella. Hem visitat a una floristeria de Calonge que ens ha explicat com ho ha preparat tot per demà.

Tot a punt per a la Diada de Sant Jordi. Pel Gremi de Floristeries és un dia molt important perquè es ven un terç de roses del total que es comercialitza durant tot l'any. Esperen que enguany hi hagi bones vendes tot i no arribar a les xifres d'abans de la pandèmia. De fet, a la floristeria Maria Fort de Calonge tenen una previsió de 600 roses, el doble del 2021.

Avui és dia d'ultimar els darrers preparatius, acabar de perfilar les flors, posar-les a la nevera perquè estiguin fresques, comprovar totes les comandes... No es deixen cap detall.

Pels carrers trobarem flors variades, de colors intensos, grogues, blanques... per a tots els gustos. Això sí, La rosa vermella sempre és l'estrella de la diada però perquè triomfi la creativitat és impresindible per fer-la més atractiva. Decoracions que passen per materials sostenibles i naturals o amb dracs de sant Jordi, targetes amb missatges o la típica amb l'espiga i la senyera.

Tot i que el gruix de vendes es preveu demà, els més previsors ja s'han avançat i han encarregat la rosa per poder escollir i no haver de fer tombs per les parades. Avui alguns ja se l'enduen a casa.

Els preus de les roses varien segons l'ornamentació i tot i la pujada de tarifa dels carburants i la inflació entre molts altres, el client no ho notarà al preu final, ja que la desviació l'assumiran els floristes i majoristes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura