Les manifestacions de l'11S seran descentralitzades

Baix Empordà

Data: 04/09/2020

INTERVÉ: Mercè Rovira, coordinadora de l'assamblea de Bellcaire d'Empordà // Maria Jesús Xifró, Coordinadora de l'assamblea d'ANC de Sant Feliu de Guíxols // Joan Massic, Coordinador de l'assamblea d'ANC de la Bisbal d'Empordà

Per evitar aglomeracions i la propagació de la pandèmia la Diada d'aquest 2020 haurà de ser diferent. La manifestació de l'11 de setembre, organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural, serà combinada, entre una mobilització presencial i una de virtual.
.
Pel que fa a Sant Feliu de Guíxols han preferit traslladar la cadena humana que s'havia de fer en el centre de la ciutat i finalment els actes se celebraran al Passeig del Mar. En el cas de Bellcaire d'Empordà, per poder respectar les mesures de seguretat necessàries, els actes es faran al pàrquing del camp de futbol nou.
La voluntat de les entitats organitzadores és compatibilitzar el dret de manifestació al mateix temps que es garanteix la salut pública. Per aquest motiu també s'ha treballat per tirar endavant una Diada virtual i així reduir la concentració de gent.
Es tracta de construir una xarxa virtual i solidària arreu del món. A través dels codis QR de les samarretes i de la web es recaptaran fons per la investigació i recerca de la COVID19.
 
L'ANC ja ha confirmat que hi haurà 107 punts de concentració arreu de Catalunya i es preveu aplegar-hi unes 48.000 persones. Tot i així, la celebració estarà pendent de la situació sanitària i de les normes que es decretin en aquests darrers dies.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura