Begur ja està a punt per vestir-se de gala

Begur

Data: 05/10/2022

Aquest divendres arrenca el Festival Internacional de Cinema Begur Costa Brava. Aquesta vuitena edició s'allargarà fins al 12 d'octubre i comptarà amb una jornada dedicada a les dones i una sobre sèries. A més a més, es col·labora amb les escoles del municipi.

El municipi de Begur està a punt de vestir-se de gala. I és que aquest divendres arrenca el Festival Internacional de Cinema on es podran veure desenes de films i participar en activitats paral·leles com tallers de cinema, trobades, exposicions i concerts de música.

En aquesta vuitena edició s'han ampliat les seccions. Una d'elles se celebrarà aquest diumenge 9 d'octubre. Serà una jornada dedicada a les dones on es projectaran diversos curtmetratges dirigits per dones. A més, també hi haurà un col·loqui sobre la mirada femenina amb l'assistència de Judith Colella, Carla Simon i Teresa Gimpera i posteriorment, es presentarà el llibre "Teresa Gimpera, així és la vida", del periodista Toni Vall que comptarà tant amb l'autor com l'actriu catalana. En clau femenina, el certament també homenatjara a Carmen Machi i Carme Elías, que rebran els guardons honorífics a la jornada inaugural.

El premi Internacional Empordà serà per a Fernando León de Aranoa i també s'homenatjarà Fernando Esteso, amb el premi d'Honor, i a José Luís López Vázquez, un habitual de la filmografia de Berlanga i un dels rostres de la comèdia espanyola.

Enguany les sèries també hi tenen cabuda, a la secció Mediterràniament i precisament es presentarà dissabte 8 d'octubre "Paraíso", que una part es va gravar al municipi. També es presentaran tres curtmetratges on Begur ha estat el plató de cinema.

El festival també s'estrena col·laborant amb les escoles de la vila. Els alumnes de 5è de primària de les escoles de Begur i Esclanyà participaran en un taller. Hauran d'elaborar un curtmetratge i a l'edició de l'any que ve el presentaran al festival.

Com no podria ser d'una altra manera, l'humor serà ben present durant els sis dies que dura l'esdeveniment cultural. El festival presenta també seccions dedicades al curtmetratge, al cinema produït a països de l'àrea mediterrània i, a les pel·lícules dirigides al públic infantil i familiar. Fins i tot, s'ha convocat un concurs de guions de curtmetratge en llengua catalana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura