Escoles de música obren demà les inscripcions a l'examen d'accés als estudis professionals

Palafrugell

Data: 12/05/2020

INTERVÉ: Rita Ferrer. directora de l'Escola de Música de Palafrugell

Des d'aquest dimecres 13 de maig, i fins el dia 20, s'obren les inscripcions 'online' als examens d'accés als estudis artístics professionals que les diferents escoles de música de Catalunya ofereixen. Aquests estudis consten de sis cursos i l'examen, que tindrà lloc el 22 de juny als mateixos centres, és el que permet als alumnes ingressar al primer any d'aquesta formació reglada. 

Els estudis professionals de música segueixen d'una forma molt equivalent el calendari de l'educació secundària. Els que els completen amb normalitat comencen les classes del conservatori a 1r d'ESO, amb 12 anys, i acaben a 2n de Batxillerat, amb 18, quan poden decidir si anar més lluny amb la seva formació. A Palafrugell s'imparteixen classes d'una vintena d'instruments clàssics i moderns, cant líric i modern, llenguatge musical, conjunts o combos. 

Mentrestant, des de les escoles de música aquests dos darrers mesos han estat més actius que mai. Professors i alumnes han fet un esforç extra perquè els resultats, encara que de forma telemàtica, fossin palpables.

Més enllà dels estudis oficials, l'edifici de L'Energia de Palafrugell també acull nens des dels tres anys i estudiants, joves o adults, que es fan els estudis a mida, de forma no reglada. Per a tots ells l'Escola està preparant el procés de matriculació 'online', que arrencara a finals de maig o principis de juny. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura